4 дек. 2012 г.

Національна картка


Національна картка
Автор в листопаді отримав на руки Національну картку і бажає поділитися враженнями.

Що відразу хочеться відзначити: виник неприємний осад через традиційні хитрощі Ощадбанку, який п'ять років тому за допомогою недомолвок фактично змусив оформити компенсаційний вкладиш (замість прямої виплати грошей за посвідченням від нотаріуса), а в 2012 році хитро змусив отримати Національну картку, на якій немає грошей.

Тобто для величезної кількості громадян, які мріють отримати свої гроші, що колись були віддані під чесне слово в Ощадбанк, процес виплати підмінюється видачею Національної картки з балансом нуль. При цьому необхідно два рази з'явитися у відділення Ощадбанку, щоб спочатку надати скани паспорта і ощадну книжку, а після - отримати на руки порожній шматок пластику.

Хитрощі Ощадбанку на цьому не закінчуються. При оформленні картки не кожний встигає зрозуміти зміст договору, в котрому значиться, що відсоток по залишку грошових коштів на Національній картці дорівнює нулю. Тобто власник Національної картки фактично дозволяє Ощадбанку безкоштовно користуватися своїми грошима, що лежать на картковому рахунку (для порівняння - ПриватБанк виплачує 10% річних).

Але це є просто враження, а тепер перейдемо до фактів. Отже, при отриманні Національної картки клієнту видають на руки договір і конверт.

У договорі позначено, що Банк обслуговує рахунок, зараховує на нього гроші і забезпечує проведення операцій, а клієнт має право використовувати Національну картку, як засіб здійснення операцій по безготівковій оплаті.

Гроші перераховуються на картковий рахунок протягом 2 діб.

Відсоткова ставка дорівнює 0 відсотків.

Клієнт несе повну відповідальність за всі операції, здійснені з використанням втраченої Національної картки.

Національна картка є власністю банку і підлягає поверненню після закінчення терміну дії (3 роки).
Договір на Національну картку Ощадбанку
Договір на Національну картку Ощадбанку

Конверт з Національною карткою

У конверті, який видається клієнтові, міститься аркуш паперу із запевненнями Ощадбанку про вдячність та довіру, буклет, а також приклеєні до основи дві картки - Національна картка та ПІН-картка.

Потрібно віддати належне - Національна картка дуже красива: рельєфні ім'я та прізвище власника, рельєфний номер і приємна картинка.

Національна картка є ключем до карткового рахунку, за допомогою якого здійснюються платежі в торговельній мережі та отримання грошей у банкоматах, а на ПІН-картці міститься пін-код виданої Національною картки, який по суті є ключем до ключа. Тобто без використання зазначеного пін-коду Національну картку не прийме ні POS-термінал в магазині, ні банкомат.

ПІН-картка до Національної картки
ПІН-картка до Національної картки
Пін-код на ПІН-картці міститься в прихованому вигляді, Щоб його дізнатися, треба стерти захисне покриття у віконці на зворотному боці.

Увага! Пін код не можна зберігати разом з Національною карткою. У разі втрати гаманця, це стане подарунком шахраям, які легко знімуть гроші з карткового рахунку. Бажано запам'ятати пін-код, а ПІН-картку заховати подалі або взагалі знищити.

ПІН-картка
ПІН-картка

3 комментария:

  1. Національну картку не приймає жоден термінал ))))!!!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Коли можна одержати гроші або розраховуватися Національною карткоюю. 28вересня 2015року Закарпаття Свалява Ганна

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Тиждень тому питав у працівника Ощадбанку про це. Відповіли, що виплат поки що очікувати не варто, а саму картку можна с часом просто викинути. Хоча, звичайно, краще карту повернути банку, притримуючись офіційної процедури.
      Спробуйте отримати консультацію у оператора служби підтримки Ощадбанку: вони мают дати офіційну відповідь.

      Удалить